Tråkig dag

Hejsan! Det blev inget sytt i förrgår.. Insåg att jag var tvungen att byta tråd på overlocken o att det saknades en tråd så då sket jag i det. Igår hände de väl inte så mkt, precis som idag.. Det har bara blivit lite spel på xboxet och nu sitter jag och lyssnar på musik o funderar. Jag vill göra nåt, jag kan inte bara sitta hemma hela tiden, det mår jag inte direkt bra utav.. Måste försöka fixa mig en arbetspraktik plats så jag kanske har en chans att få ett jobb.. Sen ska jag kanske börja plugga i höst? Börjar konstigt nog bli sugen på att plugga, och konstigt nog funderar jag på att fortsätta inom mode. Eller kanske inte? Måste ju fixa min Matte B först i så fall. Det är kul att man var sjuk väldigt mycket i slutet av gymnasiet så man missa många genomgångar så man inte klara matten.. Sen så kunde jag få godkänt ändå om jag klarade nationella, tror ni inte jag fick ett poäng ifrån godkänt då? Det känns verkligen inte kul och jag är fortfarande mycket irriterad över det.. Jaja, ta tag med allt ska jag i alla fall!

Men nu ska jag nog fortsätta att fundera o lyssna på den underbara musiken, skriver nog mer ikväll

//puss

Hej hej

Ja jag har vart väldigt dålig på att skriva de senaste, men nu jäklar, för nu är jag hemma igen :) Det har vart världens snöoväder här i några dagar, tycker att det räcker med snö nu. Fast de är kul ändå, längesen det var en sån här riktigt vinter. Tänkte försöka få Stoffe att gå med mig ut o fota någon dag också för jag känner att jag behöver lite nya bilder i min portfolio och det är ju så himla kul att fota :) Kanske kan få med honom ut imorgon för då är han ledig.

Föresten jag o Stoffe har bokat en resa till London med hans mamma o syrror, kommer bli så fruktansvärt kul! Har alltid velat åka till England då jag älskar i princip allt som har med England att göra :) Så detta är verkligen nåt jag ser fram emot. Några tips på ställen man måste besöka? ;p

Men nu tänkte jag sätta mig och sy lite. Lär skriva mer ikväll och kanske fotar kläderna jag ska fixa med. Föresten så har jag äntligen skaffat mig en ny mobil, de behövdes verkligen! Blev en Sony Ericsson Xperia X1 :) Än så länge verkar den bra ;p Ska byta nummer sen också men säger till då.

//puss på er

bebis

Jo jag tänkte uppdatera lite nu då. I fredags träffades jag o Anna lite, så längesen nu. Sen i lördags så blev det åka skidor med mina brorsbarn och sen kalas för en av mina kusiner, och sen åkte vi och hälsade på mitt nya brorsbarn Sebastian. Första gången vi träffa honom o han var så liten och såå söt :D Sen på kvällen blev det bio med Anna och Jenni. Det blev It's complicated. Den var faktiskt riktigt bra och riktigt rolig :p en film att rekommendera enligt mig. Men jag har ju all humor i världen så de är inte mycket jag inte gillar ;p

Idag blev det ännu mera skidåkning, riktigt kul faktiskt, jag har saknat det. Sen vid middagen kom Oscar och hälsade på, de var riktigt kul, även om jag kanske var lite osocial då jag var tvungen att hjälpa Jesper med spelet på datorn :p Sen kom brorsan med lille Sebastian för han skulle hämta Julia o Jesper (mina andra brorsbarn)


Fick hålla lilla Sebastian, så sjukt söt o liten är han :') och ni får stå ut med sletna mig ;p



Men nu är jag grymt trött och klockan är bara tjugo över tio..
Men ni får ha det fin fint!

//puss

Uppdatering


Hej hej!
Jag har inte skrivit på ett tag eftersom jag gör samma saker varje dag så kommer inte direkt på nåt kul att skriva, sen så är jag jäkligt trött tvarje dag. Kan ni förstå att jag deckade ute i stallet igår, på ett täcke som låg på några halmbalar, sov i 45minuter. Då förstår ni nog att jag är riktigt trött x) Föresten jag har blivit faster igen, för sjunde gången :p (har två bröder) denna gången är det till lilla Sebastian :) jag ska även bli fadder till han :D

Förövrigt är Heather Graham en riktigt cutie på denna bilden, och jag vill ha sommar och hennes fina hår, alldeles fylligt o fint, och älskar hennes lockar :)

Föresten så har jag sökt till den tävlingen där man kan bli VIP-bloggare på Gbg horse show. Grejen är att jag tyckte det var riktigt dåligt att där man skulle skriva varför man ville vinna, där kunde man knappt skriva två meningar. Så alla som sökt dit har antagligen skrivit ungefär samma, jag vill vinna för jag älskar hästar och vill bli en känd ryttare en dag.. Alltså jag hade velat skriva så mycket mer än vad man kunde, visst dom går in o kollar på alla bloggar o utser en vinnare, men det lär inte hjälpa mig direkt :p Jag har ju inte skrivit så mycket om hästar än, dels för att jag inte har min älskade häst hemma hos mig i Tidaholm eftersom jag inte hittat någon stallplats än, sen så har jag haft fullt upp på gården som jag jobbar på nu.. Om man hade kunnat skriva mer varför man velat göra det, kanske jag hade haft en chans, men men.. Det får bli en helvecka nere i falsterbo i sommar istället, vilket jag föredrar om jag ska vara ärlig, det är ju utomhus och så mycket mer :)

Men nu borde jag sova, har mycket att stå i imorrn, ni får ha det så bra!

//puss

Moving on?

Hej hej. Jag är verkligen jätte dålig på att uppdatera nu jag vet, men vet inte riktigt vad jag ska skriva heller, som sakt, bara jobbet i tankarna just nu. Dagen har bara rullat på idag, men jag är inte trött så jag är inte direkt sugen på att försöka somna även om jag borde sova vid det här laget.. Kom att tänka på att igår när jag körde Silva så kom jag att tänka på att hon är så himla lik Kitty (hennes mor) och när jag tänkte på Kitty så började jag tänka på Tania (en av mina närmsta vänner som dog när hon skulle göra en hjärttransplation), jag kan fortfarande inte riktigt förstå att hon är borta.. Hur förstår man en sån sak? Och hur kommer man över det när man väl förståt det? Jag har förlorat nära förr som släktingar, men det har liksom vart tid för dom då och det har vart förståerligt direkt, men med Tania så kan jag inte förstå det.. Det känns som om hon fortfarande finns där ute nån stanns men jag vet inte vart. Den känslan är riktigt underlig.. Det som känns värst är att vi inte sågs speciellt mycket månaden innan hon åkte till sjukhuset, och jag var lite småsur på henne för det kändes som om hon glömde mig.. Sen fick jag sms dagen innan hon skulle åka in, hon sa att jag fick komma och hälsa på hur mycket jag ville, och det sa även hennes mamma lite senare, men det blev inte så.. En annan nära vän till mig som lärt känna Tania var där o hälsade på flera gånger när Tania låg o sov i sängen, jag frågade om jag kunde få numret till Tanias mamma så jag kunde fråga ifall jag kunde komma o hälsa på men min vän sa att hon nog inte orkar med fler personer springandes här.. Jag blev så arg och ledsen när jag läste det för det var mig Tania lärde känna först när hon flyttade hit och vi var så himla nära varandra och dom hade sakt att jag fick.. Den enda gången jag fick komma o hälsa på henne var dagen innan dom skulle stänga av maskinerna som höll igång hennes hjärta :/ Att se henne ligga där var det värsta jag någonsin sett och jag hoppas att jag slipper se nåt sånt igen.. Tänk er bästa vän ligga i ett rum på sjukhuset, hon var inte vaken o kroppen hölls igång av alla maskiner som satt på väggen bakom henne, hela hennes familj var där och dom var helt förtvivlade. Jag vill aldrig aldrig vara med om nåt sånt igen. Ville bara få ur mig det här för jag saknar henne så himla mycket..

Hoppas inte jag fått er jätte nere nu. Men jag ska nog ta o försöka sova nu,
upp tidigt imorrn igen.

Ha det så bra, puss

Cold



Hejsan på er. Inte hänt något speciellt idag, bara jobbat. Men som jag trodde så har det kommit fler lammungar, tre stycken hade kommit idag, nu när jag är helt själv så klart, så de blev en hel del att göra. Kul att ägarna sa att om det händer att dom föder så ska du göra så här o så här men dom ska inte föda nu så det är nog lugnt. O nu har det redan kommit sex stycken :p yeye.. Nu sitter jag och kollar på paradise hotel, helt fast är jag :p Borde dock städa iordning lite i rummet jag sover i för imorrn kommer städerskorna och då är det bra om dom kan gå på golvet hehe, jag har det ganska stökigt ja :p Sen så hade jag tänkt att sy lite på mina kläder idag men det har inte blivit av så det får bli imorrn istället. För dom som inte vet så gick jag på Skrädderi och Mode på gymnasiet o vi hade nästan inga andra ämnen än syämnen osv så kan en hel del :p Fast jag har börjat glömma en hel del men som tur är har vi kvar alla mappar med grejerna vi har gjort. Men nu börja paradise hotel igen, ha det bra!

//puss

Lalalaa



Ännu en dag har gått med arbete, inga mer lamm har kommit men de gör de säkert i veckan. Gick riktigt fint när jag körde hästarna idag, dom sprang på som bara den, och när dom kommer in i stallet efter träningen så slår dom alltid ihop läpparna flera gånger o de låter så himla charmigt, kan ju tyvärr inte beskriva så bra här hur de låter :p Just nu vet jag inte riktigt vad mer jag ska skriva, min hjärna är inte riktigt med när jag arbetar här, de är så mycket att hålla reda på så det är bara jobbet som finns i hjärnan just nu.. Men men, kanske skriver senare om ja kommer på nåt, eller tror inte det föresten, klockan är ju ganska mycket redan, måste komma upp tidigt imorrn..

För övrigt tycker jag denna bilden är grymt snygg, kan vara för jag tycker om 1700-tals kläder/filmer osv riktigt mycket, men men nu ska jag ta och dra mig, ha det så bra!

//puss

Stress!

Yes indeed. En liten stund efter attt jag hade skrivit det förra inlägget så kommer oscar springandes o säger att det har kommit två lammungar till, så de blev till att köra fort till fårena. Den som kom ut sist var inte lika pigg och orkade inte ställa sig upp och dricka den första mjölken så vi fick lite panik, men vi löste det sen :)


detta är den som kom ut sist, som var svagare i början, det blev min
lilla favvis eftersom jag fick ta hand om den mycket mer. Jag döpte
den till Lillan, och den ska ja se till att dom har kvar :)


och detta är den första som kom, en kille och tyvärr så får han inget
namn för att han kommer antagligen inte få vara kvar.. :/

Den som föddes igår ska jag och oscar se till så att den får vara kvar för den var onormalt pigg o mådde väldigt bra direkt, den sprang liksom nästan direkt o de kan ju vara nåt riktigt bra ^^ den döpte vi föresten till Isabelle :)


Jag vet att ni säkert tänker, okej vad är de hon skriver om, men va fan jag har alltid älskat djur så de här får ni stå ut med ;) o det kommer inte dyka upp så mycket i min blogg eftersom jag inte jobbar här så ofta. Men min älskade häst kommer så klart få vara med mycket, så de får ni ta :) Men nu ska jag försöka sova lite för Oscar o jag ska ner och kolla till lammen sen vid tre igen, o då gäller det att jag är vaken för nu har Oscar lärt mig att köra traktor så kan vara bra om jag inte kör av vägen ;)

natti på er
//puss

Hejsan

Mjo jag är ganska dålig på att uppdatera nu när jag jobbar. Man är ju ganska trött efter 10 timmar varje dag :p Men men, måste ju bara berätta att igår när jag var hos fåren så kollade jag på dom, sen vänder jag mig om och fixar vatten och sen när jag vänder mig om igen så ser jag en lammunge, blev helt paff. Tänkte typ: va? den var inte där förut, eller? Hehe, den var i alla fall super duper söt. Finns de nåt sötare än djurbebisar?


titta vad söt hon är :) dock ingen vidare bild

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket eftersom min pappa fyller år, så de blev till att åka hem o fira honom istället för att jobba en massa, men det är okej för hästarna har en vilodag varje vecka. Men det blev lite ridning på en av ponnysarna i alla fall :) Min söta lilla Lina som jag red på när jag var mindre. O så duktig var hon, hon kom fortfarande ihåg tricket jag lärt henne så de var kul. O nu ska mina brorsbarn börja rida henne lite o de tycker jag är jätte kul, men måste få henne att skärpa sig lite först för hon är envis med att gå dit hon vill o inte dit jag vill :p O då blir det en massa flygande i luften, bockningar, stegringar osv o de kanske inte är så bra för barn som är 5 och 7 och som inte är så hästvana :p

Föresten jag behöver lite hjälp. Jag är en väldigt rockig tjej på insidan och jag älskar stilen och jag har vart ganska alternativ väldigt länge, men nu har jag insett att min garderob börjat sväva iväg väldigt så det ska jag ta tag i. Men de jag behöver hjälp med är vad ska jag göra med mitt hår? En klassiker att fråga det jag vet men de är ju alltid bra att höra andras åsikter :) Jag har i alla fall bestämmt mig att jag ska ha sockervaddsrosa överhår igen, eller om de blir hela håret vet jag inte. Det ska i alla fall vara blondt och skimmra i rosa :) Men sen efter det så funderar jag på att lägga i slinger i håret (en i luggen o lite här o var i håret) men jag vet inte om jag ska ha svart eller brunt fast iofs så ska jag ha sånt som tvättas ur efter 28.a tvättar så jag kan lika väl bara testa istället :p Så istället blir frågan, tycker ni det låter bra eller har ni nåt ännu bättre förslag?

Nu ska jag fortsätta att titta lite tv, kanske skriver senare

//puss

galen dag

Hej hej.
Dålig uppdatering igen jag vet :p
Det är för att Jenni har vart hemma hos mig o Stoffe o hälsat på, mycket trevligt var det.

Nyår blev inte som vi hade trott. Vi letade o letade efter en fest i närheten men ingen fanns, de slutade med att det blev lite god mat hemma hos oss och sen hade vi fest, riktigt kul var det faktiskt, förutom att jenni inte mådde så bra på slutet :p Men det slutade bra ändå. Fick se många fina raketer med :) Och grannens supersöta fransk bulldog valp iklädd en röd tröja ;p


detta var mitt smink på nyår :)

Och nu är jag hemma hos mor och far, eller ja nästan. Jag bor på Elisabeth och Stigs gård (min hästs ägare) och jobbar för fullt, dom är nämligen utomlands i två veckor så nån måste ju sköta alla hästar osv :)
Mitt arbete består alltså utav att sköta allt som har med hästarna att göra vilket kan bli väldigt många saker nu när det är mycket snö o allt fryser. Så ska jag även köra dom (tre stycken) dock så kan jag inte påstå att första dagen gick så bra.. Goldie är en häst som jag ska börja köra nu för hon har blivit så duktigt, och jag har kört henne en gång förut och hon gick hur fint som helst. Men idag när jag skulle köra henne så gick de inte alls bra.. Jag släppte lös henne eftersom annars kan jag ju inte sätta mig på sulkyn och köra iväg, precis när jag har tagit tummarna och gått bak för att sätta mig i sulkyn så börjar hon dra mot hagen, till en början fick jag stopp på henne men hon höll på att dra hela tiden så jag tänkte att jag måste ändå dit bort o vända, men då börjar hon dra sig upp mot stallväggen och kör in i en sulky som står där och så blev hon rädd o ryckte och drog jätte mycket i tummarna och sen rycker hon till regält så jag tappa tömmarna, och då tar hon några galoppsprång och sen hoppar hon över stålgrinden till hagen (1). Så jävla rädd blev jag, trodde att sulkyn skulle fastna på denna sidan och honpå andra sidan men som "tur" var hoppa hon så pass högt upp o så där så hon fick över hela sulkyn, helt sjukt! Sen sprang hon som bara den i hagen, sen var hon dum nog att försöka springa in under vindskyddet (2) med sulkyn och då fick hon ju panik när hon insåg att hon knappt kunde vända sig. Sen sprang hon en massa igen, sen så sprang hon ju självklart rakt igenom stängslet till den andra hagen (dom röda strecken) på tre ställen så alla hästar som var ute i hagarna var överallt. Sen galopperade Goldie emot mig men inte lika fort så jag trodde att hon skulle stanna, men nedå, istället springer hon nästan över mig och sen försöker hon springa in i den lilla stålhagen (3) men eftersom sulkyn är bredare än öppningen och hon kom så pass fort så gick hon omkull, då trodde jag det var kört och att hon skulle skada sig rejält men hon ryckte los sig från sulkyn, vilket var tur egentligen för annars hade jag nog aldrig fått tag i henne. Som tur var så skadades hon inte, bara lite skrapsår här o var. Men jag vill seriöst inte testa att köra henne igen, dels för att hon verkade rädd för sulkyn nu och jag måste ha nån som håller i henne när jag ska köra iväg så hon inte gör om detta och jag bor juy själv här så de funkar inte. Och jag är inte erfaren när det gäller att köra hästar så jag vill inte riskera mitt liv heller, hade vart en annan sak om det vart ridning för då hade jag aldrig gett upp. Men men, ska ringa o prata med ägarna imorrn o kolla ifall jag kan longera henne istället, det gjorde jag ju sist gång dom var utomlands så de borde väl funka.

min fina bild på hur hagarna ser ut och hur Goldie har sprungit, helt galet var det!

Men nu ska jag forsätta att titta på tv o ta det lugnt efter dagens händelser.

//puss

RSS 2.0